GTA - Endre og legge til farger

Intro
Nå skal du lære å endre fragen på bilene, og legge til nye farger etter eget ønske.
Det er anbefalt at du laster ned denne guiden som .txt her. Eventuelt høyreklikk på linken og velg "Lagre mål som..."
Jeg anbefaler også å lese gjennom denne html-versjonen først, for så å bruke txt-versjonen når du faktisk skal gjøre endringene i spillet.

Først:
Finn mappa hvor du har installert spillet.
Hvis du ikke har forandret på det selv, er det: C:\Programfiler\Rockstar Games\...
Høyreklikk på mappa og velg 'Egenskaper'. Deretter tar du vekk 'Skrivebeskyttet'(engelsk: 'Read-only'), og velger at det skal gjelde for alle undermapper/filer, og ikke bare den ene mappa. Trykk OK.
Gå til 'data'-mappa i installasjonsmappa.
Åpne 'carcols.dat' i Notisblokk (Notepad).
Du vil se en tabell nedover, som definerer forskjellige farger. Den første du ser, er

5,5,5 # 0 black black

Her er '5,5,5' RGB-verdiene. Etter følger '# 0 black', som gir fargen 5,5,5 ID-nummer 0. Deretter står det 'black', for å gjøre det lettere å vite hvilken farge man har med å gjøre. Når du bare skal endre farger på bilene, kan du bare se på disse, for å finne hvilke ID'er du skal skrive.

Analyse
Hvis du scroller litt nedover, ser du snart en lang tabell, hvor alle bilene står oppført, med påfølgende farge-verdier. Eks:

admiral, 37,37, 42,42, 53,53, 62,62, 7,7, 10,10, 11,11, 15,15

Her står det hvilke farger bilen admiral finnes i. '37,37' er én kombinasjon, mens '42,42' er en annen kombinasjon, osv. Ut av tabellen over, kan vi lese at admiral finnes i fargene gul, grønn, blå, purpur, lyse-blått, og tre nyanser rødt. Spillet velger en av disse fargene tilfeldig når du spiller. Hvis du lurer på hvorfor det står to tall hver gang, kan jeg fortelle deg at det er fordi de fleste biler har to områder som skal ha farge. Det ene området har det første tallet, mens det andre området har det andre tallet. Når det er samme tall, får hele bilen lik farge.

Endre fargene
For å gjøre det enkelt, endrer vi fargen på politi-bilen, slik at du kan se endringene raskt når du kommer inn i spillet. Originalt har vi:

police, 46,1

Dette betyr at politi-bilen er grønn og hvit.
Vi endrer tallene til 64 og 53, slik at bilen blir purpur og blå :D (For all del, du kan bare ta noen andre farger, hvis du vil :) )
Da har vi altså:

police, 64,53

Nå kan du gjerne lagre og lukke fila, for å se hvordan det ser ut i spillet :)

endret farge

Det er også fullt mulig å legge til flere fargemuligheter, slik at vi f. eks. får dette:

police, 64,53, 72,9

2 kombinasjoner

Da får halvparten av politibilene hver sin kombinasjon. Om øsnkelig, kan du legge til enda fler.
For ikke å snakke om at du kan endre slik at admiral bare kan ha én farge; Bare slett alle kombinasjonene utenom én. Eks:

admiral, 37,37

Noen få biler er slik at du ikke kan endre farge på dem, men mer om det i en annen guide :)

Legge til nye farger
Hvis du ønsker å legge til helt nye farger etter eget ønske, er ikke det noe problem. For å ikke ødelegge eksisterende farger, kan vi gjøre det på denne måten:
Du må finne RGB-verdiene til den fargen du vil ha. Dette kan gjøres i de fleste tegneprogram, men for at ingen skla føle seg utenfor, bruker vi Paint :p
Åpne Paint > Farger > Endre farger. Du får nå opp et vindu med flere farger. Trykk på den lange knappen, slik at du får opp oversikten over alle fargene som finnes.

farger

Flytt markøren slik at du har den fargen du vil ha. Du kan nå se RGB-verdiene i boksen som står etter henholdsvis Rød, Grønn og Blå.

RGB

Hvis du f. eks. har Rød:75, Grønn:185 og Blå:38, må du sette inn denne linja i carcols.ide:

75,185,38 # 95 gronn gronn

Denne skal stå etter nummer 94. Det er i grunnen det samme hva du kaller fargen, men det er kanskje lurt å ikke legge inn noe tull, slik at du har en viss peiling til en senere anledning.

carcols.ide

Deretter er det bare å endre fargene på bilene, til den ID'en du akkurat la til. F. eks:

police, 95,95

egen farge på politi

Du kan gjerne legge til flere ID'er, med ID 96, 97 osv.

Hjelp
Hvis noe har gått i dass, eller går i dass, (som det gjør en eller annen gang) og du ikke har backup, kan du laste ned noen originale data-filer fra filserveren til det norske gta-nettverket: Her
Hvis du lurer på noe eller trenger hjelp, kan du spørre i vårt forum.

© TWA, Spotten.net. April 2004