GTA:VC - Mod Manager

Intro

For noen måneder siden lanserte folka bak gtavicemods.com "Vice City Mod Manager". Til tross for stor suksess, valgte de å stenge serveren, slik at man ikke kunne bruke programmet fullt ut lenger. Men en form for redning kom. GTAgaming.com har nemlig et lager av *.vcm-filer som bare vokser og vokser. I lageret deres er det ikke bare VCMM-filer, men flere kommer som sagt med tiden. Her kan du laste ned filene, som du manuelt må legge inn i mappa ...\vcm\
(...\Vice City Mod Manager\mods\vcm\)
Selv om den fine download-funksjonen er borte, anbefaler jeg fortsatt dette programmet for å installere mods enkelt og trygt.
Programmet har et veldig enkelt brukergrensesnitt. Vi skal se nærmere på hver lille del:

Manage
Når du åpner VCMM (Vice City Mod Manager), vil du alltid starte under seksjonen "Manage". Første gang du åpner programmet etter installasjonen, vil du se at det allerede ligger en fil under manage. Den heter "DMagic1 Wheel Mod", og jeg anbefaler sterkt om å installere denne med en gang. Dette fordi mange bil-mods ikke vil virke uten denne installert. Bruk den til å se hvordan systemet virker. Simpelthen klikk på den, og trykk på "Install" på toppen av vinduet. Man kan også dobbelt-klikke for å installere/avinstallere mods.
På bildet under kan du se at jeg allerede har lastet ned noen mods. Les videre for download!

Download
Download-seksjonen er som sagt ute av drift, og du må bruke GTAGaming.com sitt lager for å laste ned mods. Når du har lastet ned en *.vcm-fil, legger du den i mappa vcm, under mods, der du har installert spillet. Da finner du den under "Manage".

Chat
VCMM har en innebygd IRC-klient som lar deg chatte med andre verden rundt. Her inne finner du som regel en av utviklerne av VCMM og andre kompetente moddere. Til høyre kan du se alle som er online på chatten. Husk å sette eget nick i "Settings", det er så hemma å bare ha sånn "Guest"-navn ;) Vanelige IRC-standarder brukes her.

Settings
Under settings kan du sette alternativer for Download-seksjonen og Chat-klienten. Proxy-innstillinger konfigureres også her. Du kan se bort fra innstillingene som har med "Download" å gjøre. Under "Chat-options" er det lurt å skrive inn ønsket nick, som nevnt ovenfor.
Husk å trykke "Save" når du er ferdig.

Annet
Knappene "Play Vice" og "About" har den funksjonen som navnet tilsier. Og det funker utmerket :)
Det finnes også et lite program som du kan bruke til å "konvertere" dine egne mods til VCMM-pakker. VCMM-filer har endelsen *.vcm. Det kan være litt vanskelig å bruke dette programmet, men hvis du allerede har klart å lage en mod, regner jeg med at du klarer dette også. Hjelp til dette får du på GTAGaming.com og forumet vårt. Du kan sende din mod til GTAGaming.com, så slenger de den kanskje opp på serveren sin. Hvis ikke kan du sende den til TWA@spotten.net, så skal vi se om vi kan slenge den opp her. Forutsatt at den er sånn passe god ;)

Vice City Mod Manager laster du ned HER.
Programmet for å lage *.vcm-filer får du HER.
Hvis du trenger hjelp, eller lurer på et eller annet, kan du spørre i vårt forum.
GTAGaming.com finner du blant annet bilder av de siste mod'ene + annet :)

© TWA, Spotten.net. September 2003